Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

hejsan jag undrar om du vill och kan så få du gärna förklara hur ni i församlingen i knutby trodde och tänkte på olika saker, hur eran tro var, det skulle vara interssant att få veta,
mvh ida

Församlingens officiella tro har inte så stora olikheter mot andra så kallade pentecostala församlingar. Här i Sverige kan många av församlingens trosuppfattningar jämföras med klassisk pingströrelse och andra trosuppfattningar kanske ligger närmre trosrörelsen. Den som får församlingens officiella tro presenterad för sig kommer därför inte reagera eller tycka att det verkar så konstigt.

Problemet är de "hemliga läror" som finns i sammanhanget, där tron på att Jesu Brud skulle vara en människa och att den människan är Åsa Waldau alias "Drottning Tirsa", är den mest uppseendeväckande. Och även den mest farliga, eftersom så mycket tokigheter följer som en konsekvens av den läran. När en människa blir så upphöjd och får en status som ofelbar, som någon som inte kan ifrågasättas eller sägas emot, barkar det förr eller senare snett. Och när någons ord är jämställda med Guds Ord, kan nya läror och tilltal dyka upp när som helst, även om de är i total strid mot Bibeln och klassisk kristen tro.

Dessa irrläror av olika slag finns återgivna i svar på ett flertal frågor på hemsidan. Om du får specifika frågor utifrån det du läser, får du gärna fråga mer.

Om du vill att jag också ska beskriva tron på mer grundläggande områden som; dop, himmel och helvete, ekonomi, Israel, ledarskap, lovsång och liknande, har jag en del skriftliga presentationer av församlingens syn som jag kan lägga ut här. Återkom om det vore önskvärt!

/helge


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.