Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej.

I dag har ju nästan alla människor på ett eller annat sätt tillgång till någon form av kamera, fotomobil, digitalkamera osv. Det visas timmar i TV 5 exempelvis videosnuttar på personer i dom mest konstiga situvationer, men inte någon gång har det visats vare sig på bild eller film något sk. under som skulle ha skett. Ni "troende" talar ju alltid om alla under som Gud ska ha gjort men var någonstans kan jag hitta en bild eller filmsnutt som kan bevisa något enda litet under?

Hälsning Sven-Olof Claesson

Hej.

Personligen tror jag inte att en bild eller en film kan bevisa ett under. Det finns oförklarliga händelser, både dokumenterade och odokumenterade, som en del skulle kalla för under och andra skulle förklara på andra sätt. Jag tror att det är med under som med Guds existens:

Antingen tror man eller också tror man inte. Somliga tycker sig se bevis för att Gud finns och för att under sker, andra uppfattar det inte alls så. En bild eller en filmsnutt skulle knappast förändra någons uppfattning i den frågan, i synnerhet inte idag med alla möjligheter att manipulera både bilder och filmer...

/helge


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.