Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej Helge,

Jag tror du mår dåligt där du sitter, jag gjorde det även om det bara var en månad av mitt liv som jag satt av på anstalt (20 år sedan). Jag hade den dåliga vanan att inte dyka upp i Boden..... Idag vet jag att den erfarenheten gjort mig starkare och tåligare än tidigare. Man kallade mig pastorn (är inte troende) eftersom jag satt för en struntsak på en sluten anstalt, jag satt även häktad på kronoberg med fulla restriktioner.

Jag håller inte med att interner är som vanliga människor som du skrev, de interner jag satt med lurades med märkta kort etc. Håll dig borta från dem så mår du bättre.

Ha det så bra som du kan!

/Niklas

Tack för din hälsning. Jag vidhåller att även interner är människor, precis som de som lever utanför murarna. Vad som är en "vanlig människa" beror förstås helt på man själv väljer att lägga i begreppet. Jag är t ex helt övertygad om att det finns människor som aldrig suttit i fängelse som luras med märkta kort etc. Det finns alla sorters människor såväl innanför som utanför murarna, menar jag alltså. Och här, precis som i frihet, försöker man gärna umgås med de människor som man trivs bäst med.

Det innebär inte att jag inte mår dåligt av att sitta inne. Det tror jag att alla gör, mer eller mindre, eftersom det är en institutionell och onaturlig miljö, med allt vad det innebär. Fast jag hoppas (och tror) att jag - precis som du - en dag ska kunna se att mina erfarenheter fått mig att utvecklats som människa.

Önskar dig allt gott, Niklas!

/helge

2006-09-06 - Publicerat.


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.