Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej Helge

Jag läste i en dagstidning att Åsa W. hade dedikerat en sång till sin syster Alexandra för att hedra hennes minne. Men framförde hon inte den på ditt och Alexandras bröllop redan år 2000? Det är vad jag har hört i alla fall. Stämmer det?
/NickaNyfiken

Jodå, det stämmer!

Jag blev själv väldigt förvånad närjag läste i Expressen (26 nov 2005) om sången "Den allra största kärleken", som finns med på Åsas skiva:
"Sången skrev hon till sin syster redan för två år sedan när Alexandras och Helges äktenskap krisade, och den skulle fungera som tröst och uppmaning att lyfta blicken mot himlen."

Några dagar senare läste jag i Aftonbladet (30nov 2005) att Åsa, som svar på frågan "Hur mycket finns Alexandra med på skivan", svarade:
- Mycket, en sång (Den allra största kärleken) är tillägnad henne.

När Alexandra och jag gifte oss, hade Åsa skrivit en sång till vigseln, precis som hon brukade göra till många bröllop. Då hette det inte att sången var tillägnad Alexandra, och den skrevs alltså inte alls när vårt äktenskap krisade. Sången som Åsa sjöng på vigseln, med ett hundratal vittnen som alltså kan intyga det, var "Den allra största kärleken".

Ena stunden understryker Åsa gärna hur lycklig Alexandra var, till och med i äktenskapet med mig (senast läste jag det i Expressen den 9 jan 2006). Andra stunden talas om kris i äktenskapet. Åsa sjunger en sång på vårt bröllop den 25 november 2000, som därför även finns i programhäftet från vigseln. Sedan ska hon plötsligt ha skrivit samma sång under hösten 2003!?

Sådana lögner och motsägelser finns det alltför många exempel på. Jag tycker att det är skönt att fler uppmärksammar det. Samtidigt kan jag inte låta bli att undra varför. Kunde inte sången ha dedicerats Alexandra på skivan, utan en lögn som motivering? Det som kunde ha varit en fin dedicering, känns nu istället som ett billigt sätt att försöka skapa goodwill för skivan. Jag är medveten om att jag inte är objektiv i min bedömning, men det är i alla fall så jag känner.

Det du har hört om att sången framfördes på vårt bröllop stämmer alltså. Det kan styrkas av dem som var med, och genom att det finns programhäften kvar från vigseln.

/helge


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.