Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej. många frågor har under de år som gått blivit obesvarade av andra medlemmar. som jag faktiskt har frågat. så fick jag se denna sida. nu vill församlingen bygga en kyrka i gränsta men jag känner att det är fel, pg av att församlingen inte erkänner sina fel och försöker ta avstånd från iden om kristi brud. så jag har skrivit på en protest lista mot bygget. men känner samtidigt dåligt samvete mot ett par som har varit trevliga och verkar skysta.

Jag känner mig kluven för tänk om de är som de andra och bara ljuger om att de inte visste om vad som pågick mm. Därför frågar jag dig. Är Kulings familj lika vetande om kristi brud som övriga. För de nekar till det.

mvh undrande knutby bo

Jag förstår din kluvna känsla inför så trevliga och sympatiska människor som Kulings är, samtidigt som du förstått att församlingen inte är sund och inte gjort upp med fel. Och tyvärr måste jag nog göra dig besviken på människor som egentligen är väldigt fina, för om de förnekar kännedom om Kristi brud osv så ljuger de.

Kulings känner till att Åsa anses vara Jesu brud, de kallar henne "Drottning Tirsa" och tjänar henne lika undergivet som alla andra som "fått veta denna hemlighet". Det innebär också att de lika troget ljuger om det för utomstående för att skydda henne. Det var hemma hos Kuling som medlemmar varje kväll samlades och bad till Gud om att Åsa skulle "gå hem" (dö) under mer än ett och ett halvt år, så de trodde och väntade också på att det skulle ske. De vet också om att Patrik har ett förhållande med en annan kvinna, att Sara och jag delade sovrum och en rad andra saker som de fått lära sig att neka till om någon frågar.

De ljuger alltså, och de gör det med övertygelsen om att de gör rätt. Samtidigt gör de inte det för att de är usla människor, utan för att de själva är bedragna. De har drivits av en längtan att göra det som är rätt och litar på ledare som tagit kontroll över dem och styr dem till att göra helt fel istället. Så även för deras skull, fortsätt att protestera mot församlingens utveckling.

Jag hoppas på en förändring snart. Och från hjärtat vill jag säga att jag är hemskt ledsen för att jag levde som jag gjorde; i falskhet mot alla er Knutbybor.

/helge

2006-09-06 - Publicerat.


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.