Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej Helge

I programmet Debatt som sändes i SVT1 den 6:e juni deltog Åsa Waldau i debattpanelen.
Att hon deltog ifrågasätts på många forum på internet och diskussionerna är livliga så här dagen efter.

Åsa Waldau sa vid ett tillfälle när hon blev aningen upphetsad:

(ordagrant avskrivet från inspelningsbandet)
"- Därför att det finns ju misstag, det finns en fruktansvärd händelse som hände, det finns någonting fruktansvärt som för vår del handlar om en psykopat som bedrog så många människor och det är en fruktansvärd tragedi."

Jag vet att du även i tidningsartiklar åsatts diagnosen psykopat från personer i Knutbyförsamlingen och jag tror inte ett ögonblick att någon av dom är kompetenta att ställa en sådan diagnos.

Jag tycker inte att du stillatigande skall acceptera dessa uttalanden även om dina möjligheter att föra en öppen debatt är begränsade. Varför inte utnyttja situationen och stämma Åsa Waldau för förtal eller ärekränkning? Den rättigheten har du ju fast du sitter i förvar.

Med tanke på hur gärna och hur ofta personer från Knutbyförsamlingen stämmer staten, författare, kommunen, media etc. så förtjänar de att få smaka på en sådan behandling själva.

Mvh/slokhatt

Tack för ditt förslag. När det gäller uttalandet som Åsa Waldau gjorde i Debatt skulle dock en anmälan eller stämning med all sannolikhet inte leda någonvart eftersom hon inte säger mitt namn. Det blir därför ett antagande som inte kan styrkas, att det är mig hon syftar på (även om det egentligen är självklart för varje åhörare).

En annan sak skulle det kunna vara om det finns fall där hon uttalat sig om mig namngiven, på liknande sätt. Jag vet att det har förekommit, men har inte sådana artiklar, inspelningar eller liknande, vilket skulle krävas för en anmälan eller stämning.

Det är naturligtvis inte roligt att gång på gång kallas psykopat av människor som inte ens vet vad psykopati är, och som du skriver inte alls har kompetens att diagnostisera någon. Värre är dock att de utan minsta skam anklagar mig för en rad saker som de egentligen vet att jag aldrig gjort och som i vissa fall till och med någon annan har gjort...

Jag ska väl erkänna att jag dessutom hyser ganska litet hopp om att en rättsprocess skulle ge mig rätt. Mitt förtroende för att en livstidsdömds rättigheter skyddas av lagen är av olika skäl en aning naggat i kanten...

/helge


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.