Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej Helge

Måste följa upp en fråga som du redan svarat på. Det gäller närmanden mot Marina. Du förnekade att du gjort några såna och förklaringen att Marina tillhörde sektens lögnliga när hon sa detta lät rimlig. Problemet är att hon fortfarande håller fast vid dessa påståenden, enligt uppgifter på en annan webbplats. Där står det om dig att du beklagat dig över att du hade det jobbigt i den andliga striden och ville ligga bredvid Marina. Hon skulle omfamna dig för att ge trygghet. Någon av er måste fara med osanning?

Vad har du att förlora på att erkänna detta om det är sant? Ditt anseende när det gäller kvinnor är ju redan bedrövligt. Jag ber dig därför att kommentera dessa uppgifter igen. Varför ska jag tro på dig och inte på Marina?

Samtidigt kan jag förvånas över om du gjort närmanden mot Marina, när jag jämför med de kvinnor du uppenbarligen dragits till. Smala Heléne, väldigt smala Sara och lilla smala Nettan har mer gemensamt och verkar passa bättre in i din smak än t ex Marina gör.

Enligt en kvinnlig medlem i Knutby hade däremot Marina känslor för dig, som alltså inte besvarades. Kan du kommentera den uppgiften?

Snälla Helge, våga svara ärligt på frågan. Även om frågan inte är avgörande för förståelsen av allt som rör Knutby påverkar den både din och Marinas trovärdighet så länge ord står mot ord.

/Insatt och utsatt

Jag är glad att du följer upp en fråga, när du av någon anledning inte är nöjd med svaret, eller fått anledning att ställa en följdfråga eller motfråga. Det är det närmaste en dialog om saker jag kan komma via detta forum. Jag vet ju sällan hur mina svar uppfattas eller tas emot, så en reaktion som denna uppskattar jag.

Som du skriver har jag ingen anledning att förneka detta om det hade hänt. Jag är alltså fullkomligt uppriktig i mitt förra svar på den här frågan. Jag tycker att det är trist att ord står mot ord, och vet inte varför Marina säger det hon säger. Jag vill inte heller anklaga henne för att ljuga, eftersom jag har svårt att tänka mig att hon medvetet skulle göra det. Däremot kan jag inte heller bekräfta hennes uppgifter, för då skulle jag ljuga.

Uppgiften som du hört om Marina från en kvinnlig medlem i Knutby kommenterar jag inte. Berättelsen om att jag skulle ha önskat ligga bredvid Marina för att få trygghet när den andliga striden var påfrestande kan jag däremot kommentera. Marinas "andliga status" på den tiden var inte hög, och hennes dåvarande omständigheter var inte heller sådana att hon var en källa till frid. Men oavsett frid eller inte; att jag som hög(modig) pastor, och den stridsman jag ansågs vara, skulle söka trygghet hos Marina är helt enkelt fullkomligt otänkbart i den värld som vi levde i. Utifrån den rådande hierarkin och "de andliga ordningarna" i Knutby, blir det ganska självklart att jag inte kunde vara behövande, svag eller "liten" inför Marina. Man sökte hjälp, råd, kraft eller vad det vara månde hos någon som var högre än, alternativt (närmast) jämlik med, sig själv i Knutby - aldrig hos någon som var (betydligt) lägre. Det gör hela den beskrivning du sett på en annan webbplats totalt orimlig.

Utan att utlämna Marina kan jag inte svara så mycket tydligare än så här på den här frågan, så jag hoppas att det kan ge dig något större förståelse för att jag inte kan ha gjort några närmanden mot henne.

/helge

2006-08-13 - Publicerat.


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.