Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Tre brevskrivare, Martin Månsson, Emil och micke hade liknande funderingar:

Du jag undra vad för brott du har gjort dig skyldig till enligt dig själv? Och jag undrar också hur hela sanningen enligt DIG är om hela Knutby dramat..Jag är väldigt insatt i ditt fall och vill därför veta din åsikt.För att man har ju bara hört medias.TAck på förhand.

Martin Månsson


Vad anser du att du har för roll i hela härvan i Knutby? Vad anser du att du har gjort fel?

Emil


Hej!

Min fråga är om du kristen och pastor hur skyldig är du till mordet har du lagt alla kort på bordet vi är nog många som tror att du kan berätta mer va har du att förlora du är redan dömd i domstol och gud vet väl allt ändå eftersom han vet allt enligt den kristna tron.

mvh micke


Vad jag gjort mig skyldig till för lagbrott är inte självklart. Innan fler omständigheter och frågor omkring mordet och mordförsöket blivit klarlagda vill jag inte försöka sätta en etikett på min skuld. Jag kan därför inte heller spekulera om vad som eventuellt skulle vara en rätt påföljd. Vad jag vet är att jag inte är anstiftare till de utförda brotten. Jag inser dock att jag bidragit till att de skett, om än utan avsikt eller medvetenhet. Så länge jag inte vet om fler aktörer är inblandade, eller vad som verkligen legat bakom gärningarna, kan jag inte göra en relevant bedömning av mitt medansvar. Jag lär återkomma till frågan så småningom, förhoppningsvis med ett bättre svar.

Om jag inte begränsar frågan till brott i juridisk mening, finns det en rad saker jag gjort mig skyldig till. En förteckning över "begångna synder" skulle alltså bli ganska lång, men jag gissar att din fråga gällde det jag besvarade i första stycket.

När det gäller hur hela sanningen enligt mig är om hela Knutbydramat, skulle det bli en hel bok att skriva om det. Någon hel sanning tror jag mig inte kunna presentera. Min förhoppning är att jag kan lägga fram det jag kan etappvis, allt eftersom den här sidan får fler frågor och svar. Vilka fel jag begått i sammanhanget framkommer till viss del också genom de olika svar jag skriver.

/helge

Angående mickes fråga om vad Helge har att förlora hänvisar Helge till Joannas fråga "vad skulle hindra dig att säga sanningen? Vad skulle vinsten respektive förlusten vara för din del?". /webmaster


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.