Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej! Hoppas jag fick mailadressen rätt nu.....

En sak jag undrat, som kanske låter som världens korkaste fråga, är om du (eller ni) får äta snabbmat (typ pizza, hamburgare etc.) och om ni får dricka lättöl??? Jag fattar att ni inte får dricka sprit, vin etc. men får ni drícka öl typ 2,5%? Ärligt borde ni få det, men jag kan ha fel...
OM ni får det eller inte, jag lägger ingen värdering i det.

Jo en grej till... Har ni hundar i fängelset? Alltså inte "bara" narkotika-hundar utan att ni har kompis-hundar? OM ni inte har det, skulle du vilja det? Jag såg ett program på Animal Planet som visade hundar i fängelse i USA och det var jättebra för fångar+hundar...

Tack om du svarar!

//Jackee!

Vi får inte köpa in snabbmat utifrån. Vi kan alltså inte bestämma hämtpizza, hamburgare eller liknande till anstalten. Äter vi pizza, hamburgare eller liknande, så är det mat som vi lagat själva på avdelningen.

Det råder absolut alkoholförbud för oss intagna, vilket innebär att fångar inte heller får dricka alkohol på permissioner och liknande. Det förekommer inte heller lättöl, cider eller andra drycker med ens svag alkoholhalt på anstalten.

Nej, vi har inga hundar, bortsett från anstaltens knarkhund. Jag har också hört om försök som gjorts med hundar på fängelser i andra länder, med väldigt positiva resultat. Så vitt jag vet finns inga sådana projekt i Sverige idag. Jag tror att djurskötsel överhuvudtaget skulle kunna vara ett bra inslag i kriminalvården, om man hittar bra former för det. Det kanske anses oförenligt med säkerhetskraven på de anstalter med hög säkerhet, som t ex Kumla är. Jag vet inte varför det inte förekommer, men skulle personligen se det som positivt.

/helge


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.