Start Helge funderar Helge reagerar Helge svarar Fråga Prenumerera

Alla frågor/svar:

Hej,

Jag fick veta att ditt favoritämne är psykologi. Jag är fortfarande student och behöver lite av din vägledning. Det är så att jag läser Sigmund Freud och jag börjar förstå att han har en otrolig sexfixering i sina analyser, kärlek till sin moder och att Gud är människors längtan efter en fadersgestalt i livet. Det är typiskt socialdemokratisk nymarxism som antyder att religion berusar människan att till att glömma bort sina problem - som att Gud vore en drog.

Jag vill komma bort från sådana barnsliga analyser och förstå grunden hos människan och jag vill gärna att du berättar för mig vilka böcker som jag ska leta efter och om det brukar finnas kurser om dem.

MVH
Felix Englén

Hej Felix!

Jag måste tyvärr meddela dig att du är felinformerad. Psykologi är inte mitt favoritämne, och jag har ingen utbildning i ämnet. Kanske syftar du på uppgiften om att jag hade högst betyg i psykologi av alla ämnen på gymnasiet? Det betyder inte att det var mitt favoritämne, och det betyder än mindre att jag kan hjälpa dig med litteraturvägledning på området.

Du får helt enkelt vända dig till någon sakkunnig istället.

/helge


Copyright © 2006 Helge Fossmo. Foto: Samir Soudah/Magazine Café.
Materialet på denna webplats får inte publiceras i andra sammanhang utan skriftlig överenskommelse med Helge Fossmo.
Hittat stavfel eller annat slarv? Kontakta gärna webmaster!
Kontakta Helge.    Kontakta webmaster.